Лекуват новия грип с анасон

По нови данни на Световната здравна организация случаите на зараза с новия грипен вирус по света са вече 1516, предаде Франс прес. Пети случай на зараза с новия грипен вирус беше потвърден във Франция, предаде Франс прес, цитирайки министърката на здравеопазването Розлин Башло. Тя уточни, че става дума за човек от района на Париж, чието състояние не буди безпокойство и който вече е напуснал болницата, в която са му били правени изследванията. Всички случаи на зараза на французи бяха в района на Париж и ставаше дума все за хора, които са се върнали от пътуване до Мексико, допълва Франс прес.

Четирима души на френския карибски остров Сан Вартоломей бяха хоспитализирани заради опасения от заразяване с новия грип А (H1N1), съобщи ИТАР-ТАСС.

Тримата пациенти, които неотдавна се завърнали от САЩ и от круиз по крайбрежието на Мексико, проявяват симптоми на грип. По информация на медицинските власти няма опасност за живота на пациентите.

В Бруней над 200 британски туристи бяха сложени под карантина поради опасения от заразяване с новия грипен щам А (H1N1), след като на борда на самолета им бяха регистрирани трима души с повишена температура, съобщи ИТАР-ТАСС.

Мярката се налага, тъй като всички пасажери идват от страна, в която има потвърдени случаи на новия грип, заявиха местните здравни власти. Туристите ще бъдат под засилено медицинско наблюдение в продължение на 10 дни.

Здравните власти изпратиха медицински екипи до всички гранични пунктове на султаната и инсталираха специално оборудване за засичане на хора с повишена телесна температура. Същевременно Китай обяви, че вдига карантината, наложена на 23 канадски студенти, техен преподавател, както и на трима французи, един нигериец, един германец и един швейцарец, които бяха затворени в хотел в град Чанчун, столица на китайската североизточна провинция Цзилин. Нито един от хората в тази група нямаше симптоми на зараза с новия вирус, предаде Асошиейтед прес. Междувременно китайските медии съобщиха, че в редица китайски градове са се повишили с до 50 процента цените на анасона, предаде ДПА. Това е станало заради голямото търсене на анасон, за който китайците твърдят, че има противогрипни свойства.

Досега анасонът се продаваше за 1,3 долара за килограм. Сега е скочил на 2,1 долара за килограм в някои градове. Екстракт от анасона има и в лекарството "Тамифлу" на швейцарската компания "Рош", което се оказа единственото ефикасно срещу новия грипен вирус A (H1N1).

Няма коментари: