Всеки втори българин би потърсил специалист при проблем с ерекцията

Всеки втори българин е склонен да посети специалист при проблем с ерекцията, но само ако това стане при пълна дискретност. Това показва анкетата на сайта DoctorOnline.bg, в която са участвали 215 души.

От получените резултати става ясно, че 19% са склонни да потърсят помощ само в случай, че партньорката им ги придружи. Това показва, че сексуалната култура на българите започва да се повишава и все повече хора се доверяват на лекарите. До скоро в България за този проблем се говореше рядко и още по-рядко се лекуваше.
Едва 11% са отговорили, че ще се посъветват с приятел, ако получат засечка в леглото. Всеки шести от участвалите в анкетата обаче признава, че се притеснява и не би споделил с никого за това.
Над 152 милиона мъже в света страдат от еректилна дисфункция - липса на ерекция по време на полов контакт.
За мнозина тази ситуация е аналогична на срива на Нюйоркската фондова борса, след който започва Голямата депресия в САЩ. Но според специалистите еректилната дисфункция не е импотентност и състоянието е обратимо.
Засечките в леглото не възникват от само себе си, предупреждават медиците. По принцип те са маркер за по-сериозни и дори хронични заболявания като захарен диабет, сърдечносъдови нарушения, повишено ниво на липидите в кръвта или понижено ниво на тестостерона. Ето защо жената трябва да прояви бдителност, да изясни точната причина за "охлаждането" в отношения им и да убеди съпруга или приятеля си, да отидат на лекар.
/БЛИЦ

Няма коментари: